Portogrog pro zahřátí
Dnešní příspěvek si klade za cíl Vás v dnešních mrazivých dnech hlavně zahřát. Navíc příprava tohoto netradičního receptu z portského nezabere víc jak pár minut.
Jistě všichni znáte náš klasický grog s tuzemským rumem. Angličané, kteří tradičně patří k největším exportérům i konzumentům portského, si podobný recept vytvořili právě z tohoto portugalského fortifikovaného vína.
A jak tedy na PORTOGROG?
1. uvařte si v konvici vodu
2. odměřte si velkého "panáka" základního červeného portského tawny nebo ruby
3. ukrojte si plátek citrónu a propíchněte ho tyčinkou skořice
4. citrón se skořicí vložte do sklenice s vodou a pak vlijte portské
5. dle chuti doslaďte lžičkou třtinového cukru a pečlivě zamíchejte
6. konzumujte - hlavně v zimních měsících
A věřte mi, že i
když s receptem na PORTOGROG přišli
Angličané a jeho rumovou obdobu známe i my, tak i v Portugalsku se podobný
zahřívací nápoj šikne. Však většina domů v Portugalsku není vybavena
topením!!! A tak, pokud zavítáte do Portugalska v některém ze zimních měsíců, si
nezapomeňte nikdy přibalit teplé oblečení a placatku s nějakým
tím tekutým topeníčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat