pátek 19. února 2016

Lisabonské sardinky

Lisabonské sardinky


Jsou všude! Sardinky, všude samé sardinky, celá hejna sardinek, moře sardinek! Například v obchodě se suvenýry: Fernando Pessoa, žluté tramvaje a sardinky. Sardinky na tričkách, na dlaždičkách, na taškách, na sešitech, prostě všude.


Tuhle jsem dokonce potkal v Praze jednu paní, co měla na sobě šaty poseté sardinkami. Hned mi to bylo jasné! Já: "Dobrý den, vy jste byla v Lisabonu, že?" Ona: "Jak jste to poznal? To podle těch sardinek?" Oba se zasmějeme...

Ale zpět do Lisabonu, do obchodu s konzervami, to jsou zase samé sardinky. Sardinky v plechovkách, různě barevných, různě velkých: v rostliném oleji, přírodní, v olivovém oleji, v pikantním oleji, s čili, v pálivé omáčce, s tomaty, s kari, s pepřem, s citrónem, s oreganem, a sám Bůh ví s čím vším ještě, však se přesvědčte sami: Conservariadelisboa.



A ze všeho nejhorší to je 12. června večer. To je v Lisabonu velká párty. Oslava patrona města Svatého Antonína - SANTO ANTÓNIO. To jsou sardinky, tedy grilované sardinky, na každém rohu, na roštech uličních grilů, v restauracích, v žaludcích tisíců návštěvníků. A co víc, dokonce se tu pořádá i grafická soutěž o nejkrásnější a nejoriginálněji nakreslenou sardinku - hotová Miss sardinka!
 
 

 

Ještě, že se toho Hitchcock nedožil! To by jistě natočil nějaký horor z lisabonských ulic..něco jako "Sardinky útočí". A představte si, že dokonce existuje člověk, který svůj blog pojmenoval po sardinkách. Věřili byste tomu ???

Žádné komentáře:

Okomentovat